Pişmiş yemeklerin dondurucuda saklanması

Konusu 'Güncel bilgiler' kategorisindedir ve Elif tarafından 26 Haziran 2013 başlatılmıştır.

  1. Elif

    Elif Active Member Yönetici Admin

    Katılım:
    16 Şubat 2012
    Mesajlar:
    6.464
    Sponsorlu Bağlantılar
    Pişmiş yemeğin derin dondurucuda saklanması

    Elinizin altında bolca yemek olması size tam bir cankurtaran gibi gelecektir. Doğru araçlara sahip olursanız yemeğin hazırlanması,pişirilmesi ve saklanması da çok kolay olacaktır. Alışverişe çıktığınızda bolca gıda malzemesi alıp, onları saklama alışkanlığınız şimdiye dek hiç olmadıysa, o zaman belki de bundan sonra bir derin dondurucu almanızın zamanı gelmiş olabilir.Buzdolabınızın dondurucusunda,içine malzemeleri ustaca dizdiğiniz sürece birkaç kap yiyecek saklayabilecekken, bir derin dondurucu, buzdolabının buzluğundan çok daha fazla yemek paketi alır ve malzemelerinizi derin dondurucunun raflarına daha kolay yerleştirisiniz. Ayrıca mutfağınızda malzemeleri koymak için yeterince yeriniz yoksa yeni bir dolap alabilirsiniz.Alternatif olarak, gıda ve erzak depolamak için evinizin başka alanındaki rafları ya da dolapları kullanabilirsiniz.Mesela bodrumunuza ekstra kutu koymak gibi.Toptan satın alma ve depolama sadece süpermarkete az ve kısa geziler yapacağınız anlamına gelmekle kalmayacak aynı zamanda sizin için daha tasarruflu olacaktır.Bu linkteki tariflerden kolayca hazırlayıp derin dondurucuda saklayacağınız yemekleri hazırlamanız için sizlere temel bir malzeme listesinin yanı sıra dondurucuda saklamanız için favori tarifler bulunmaktadır.

    Dondurulmuş gıda sonsuza dek saklanamaz, hazırladığınız gıdaları eğer bebek sahibi olacaksanız doğuma bir ya da iki ay kala dondurucuya atmaya başlamayın.

    Burada pişmiş yemeklerin dondurucuda ne kadar saklanabileceğini gösteren kullanışlı bir referans grafiği koyuyorum:

    [table="width: 500, class: grid"]
    [tr]
    [td]Gıda Tipi[/td]
    [td]Dondurucuda kalma ömrü[/td]
    [/tr]
    [tr]
    [td]Et,yemekler,yumurta[/td]
    [td]2 veya 3 ay[/td]
    [/tr]
    [tr]
    [td]Pişmiş sebze yemekleri[/td]
    [td]2 veya 3 ay[/td]
    [/tr]
    [tr]
    [td]Pişmiş tavuk ve balık[/td]
    [td]4 veya 6 ay[/td]
    [/tr]
    [tr]
    [td]Çorbalar[/td]
    [td]4 ay[/td]
    [/tr]
    [tr]
    [td]Sos ve et suyu[/td]
    [td]2 veya 3 ay[/td]
    [/tr]
    [/table]
     


Sayfayı Paylaş