3. Sınıf Cumhuriyet Bayramı

Konusu 'Ödevim var' forumundadır ve Yavuz tarafından 20 Ekim 2012 başlatılmıştır.

  1. Yavuz

    Yavuz Üye Üye

    Katılım:
    11 Nisan 2012
    Mesajlar:
    2.940
    Sponsorlu Bağlantılar
    3. Sınıf Cumhuriyet Bayramı Etkinlikleri

    3. Sınıf 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

    29 Ekim günü tüm yurtta Cumhuriyetin ilanı münasebeti ile bayram olarak kutlanmaktadır. 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyet ilan edilmiştir. 29 Ekim Cunhuriyet bayramı resmi olarak 1925 tarihinden itibaren kutlanmaya başlanmıştır.

    Savaş, savunma, ülke topraklarını düşmanlardan kurtarma ve bağımsızlık mücadelesi ile geçen “kurtuluş” safhası, Cumhuriyetin 29 Ekim 1923 tarihindeki ilanı ile son bulmuş, aynı tarih, bu kez tam bağımsız bir devletin yapılandırılması ve hemen ardından gelen devrimlerle yeni bir sürece girilmiştir. O gün için siyasi iradeyi elinde bulunduran hükümet uzun süren savaştan çıkmış erkek potansiyeli büyük ölçüde keybedilmiş halde herhangi bir referanduma gidilmeksizin (ki o şartlarda referandum bile sağlıklı yapılamıyordu) çok radikal değişiklikler yapılmıştır.

    29 Ekim Cumhuriyet bayramı tüm yurtta, yerel yönetimler, valilikler ve okul müdürlüklerince tertiplenen törenlerle kutlanmaktadır. Bilhassa okullarda çok çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. İlköğretim 1 ve 2. sınıflarda boyama sayfaları gibi etkinlikler yapılırken 3 ve 4. sınıflarda ise şiir resim ve pano çalışmaları yapılmaktadır.
  2. sparrow

    sparrow Üye Üye

    Katılım:
    13 Ekim 2012
    Mesajlar:
    36
    Cevap: 3. Sınıf Cumhuriyet Bayramı

    3. Sınıf Cumhuriyet Bayramı Test çalışması

    1. Cumhuriyetten önceki devletimizin adı nedir?
    A) Osmanlı Devleti
    B) Türkiye Cumhuriyeti
    C) Anadolu Devleti

    2. Yurdumuzun üzerinde bulunduğu toprakların adı nedir?
    A) Asya Kıtası
    B) Avrupa
    C) Anadolu

    3. Osmanlı devletini kimler yönetiyordu?
    A) Başbakan
    B) Padişahlar
    C) Atatürk

    4. Osmanlı devleti birlikte savaşa girdiği devletler yenilince hangi savaşta yenik sayılmıştı?
    A) Birinci Dünya Savaşı
    B) Çanakkale Savaşı
    C) Kurtuluş Savaşı

    5. Yurdumuzun işgaliyle sonuçlanan savaş aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Kurtuluş Savaşı
    B) Birinci Dünya Savaşı
    C) Balkan Savaşları


    6. Yurdumuzu düşman işgalinden kurtarmak için yapılan savaş aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Birinci Dünya Savaşı
    B) Çanakkale Savaşı
    C) Kurtuluş Savaşı


    7. Yurdumuzun düşman işgalinden kurtarmak için yapılan çalışmaların tamamı millet iradesine dayanıyordu. Bunu sağlayan kuruluş aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Türkiye Cumhuriyeti
    B) Türkiye Büyük Millet Meclisi
    C) Cumhur Başkanlığı

    8. Kurtuluş savaşının sonunda aşağıdakilerden hangisi gerçekleşmiştir?
    A) Cumhuriyet ilan edildi
    B) TBMM kuruldu.
    C) Bayram yapıldı.


    9. 29 Ekim 1923 yılında aşağıdaki olaylardan hangisi gerçekleşmiştir?
    A) Meclis kuruldu.
    B) Devlet kuruldu
    C) Cumhuriyet ilan edildi.


    10. İlk Cumhurbaşkanı aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Ahmet Necdet Sezer
    B) Abdullah Gül
    C) Mustafa Kemal Atatürk

    11. Halkın kendi kendini yönetmesini sağlayan demokrasiye dayalı yönetim şekli aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Padişahlık
    B) Cumhuriyet
    C) Türkiye Büyük Millet Meclisi

    12. Devletimizin adı aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Türkiye Cumhuriyeti
    B) Türkiye Büyük Millet Meclisi
    C) Anadolu Devleti

    13. Genel seçimler sonucunda aşağıdakilerden hangisi belirlenir?
    A) Milletvekilleri
    B) Türkiye Büyük Millet Meclisi
    C) Cumhur Başkanı

    14. Devlet yönetimi ile ilgili kararlar aşağıdakilerden hangisinde alınır?
    A) Bakanlar Kurulunda.
    B) Türkiye Büyük Millet Meclisinde.
    C) Cumhurbaşkanlığında.

    15. Cumhuriyet yönetiminde en üst yönetim organı aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Başbakanlık
    B) Türkiye Büyük Millet Meclisi
    C) Cumhurbaşkanlığı

    16. Seçimler sonucunda en çok oyu alıp en çok Milletvekili çıkaran siyasi parti aşağıdakilerden hangisini yapar?
    A) Hükümeti kurar.
    B) Türkiye Büyük Millet Meclisini kurar.
    C) Cumhurbaşkanını seçer.

    17. Cumhurbaşkanını kim seçer?
    A) Halk.
    B) Türkiye Büyük Millet Meclisi
    C) Bakanlar Kurulu.
    Son düzenleyen: Moderatör: 20 Ekim 2012
  3. Elif

    Elif Yönetici Admin

    Katılım:
    16 Şubat 2012
    Mesajlar:
    6.315
    Cevap: 3. Sınıf Cumhuriyet Bayramı

    3.Sınıflar İçin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Şiirleri....

    Cumhuriyet Bayramı

    Ay-yıldızlı bayrağım,
    Semaları donatmış.
    Bugün bayram var diye,
    Şafak erkenden atmış.


    Yüksek tanklar süslemiş,
    Caddeleri, yolları.
    Bugün gözler ilerde,
    Bugün başlar yukarı.



    Akın akın insanlar,
    Meydanlara koşuyor.
    Bugün bayram var diye,
    Bütün millet coşuyor.


    Bu güzel Cumhuriyet,
    Devletimin temeli.
    El üstünde yaşatmak,
    Hepimizin emeli.

    İ.Hakkı TALAS



    Yaşasın Cumhuriyet

    Coşkunuz, sevinçliyiz.
    Ayrı, gayrı değiliz,
    Bütün Türkler hep biriz,
    Yaşasın cumhuriyet.

    Dünyaya şeref saldık,
    Nice ülkeler aldık,
    Alnı lekesiz kaldık,
    Yaşasın cumhuriyet.

    Atatürk kalbimizde,
    Yürürüz her gün biz de
    Onun çizdiği izde,
    Yaşasın cumhuriyet.

    Türk, askerdir doğuştan;
    Hoşlanırız boğuştan,
    Bize anadır vatan,
    Yaşasın cumhuriyet...

    Yaşasın vatan ana,
    Bağlıyız candan ona,
    Ne mutlu Türk olana,
    Yaşasın cumhuriyet.

    Rakım ÇALAPALA
  4. Yavuz

    Yavuz Üye Üye

    Katılım:
    11 Nisan 2012
    Mesajlar:
    2.940
    Cevap: 3. Sınıf Cumhuriyet Bayramı

    cevap anahtarı
    1-a 2-c 3-b 4-a 5-b 6-c 7-b 8-a 9-c 10-c 11-b 12-a 13-a 14-b 15-b 16-a 17-b
Benzer Başlıklar
Forum Başlık Tarih
Ödevim var 4.Sınıf Cumhuriyet Şiirleri 21 Ekim 2012
Okul Şiirleri 5. Sınıf Cumhuriyet Şiirleri 21 Ekim 2012
Ödevim var 2. Sınıf Cumhuriyet Bayramı 20 Ekim 2012
Okul Şiirleri Cumhuriyet Bayramı Şiiri 1. Sınıf 16 Ekim 2012
Karışık Fotoğraflar 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Sınıf Süsleri 13 Ekim 2012

Sayfayı Paylaş