Akdeniz Usulü Köfte Tarifi

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve Yavuz tarafından 2 Temmuz 2012 başlatılmıştır.

  1. Yavuz

    Yavuz

    Katılım:
    11 Nisan 2012
    Mesajlar:
    2.935
    Akdeniz Usulü Köfte Tarifi

    Genel olarak bütün bölgelerimizde et yemekleri mutfağımızın başlıca menüsünü oluşturur. Toplum olarak et mamüllerini sever ve çok tüketiriz.

    Malzemeler
    Kereviz Yaprağı
    1 Adet Kereviz
    100 gr Körpe Havuç
    2 Kutu Soyulmuş Domates Konservesi (800 gr)
    7 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
    200 gr Arpacık Soğanı
    4 Diş Sarmısak
    Tuz, Karabiber
    80 gr Ceviz İçi
    80 gr Kurutulmuş Domates
    2 Dilim Tost Ekmeği
    1/2 Demet Maydanoz
    1 Küçük Demet Fesleğen
    4 Adet Ançuez Fileto
    500 gr Dana Kıyma
    1 Adet Yumurta
    5 Yemek Kaşığı Sıvıyağ
    [​IMG]
    Yemeğin Tarifi
    Kereviz yapraklarını yıkayın, kurulayın ve incecik doğrayın. Havuç ve kerevizi ayıklayıp mutfak robotunda kıyın. Soyulmuş domatesleri süzüp suyunu bir kaba toplayın ve doğrayın.
    Soğanları kıyın. Soğanların yarısını, 2 diş ezilmiş sarmısağı, havucu, kerevizi ve domates parçalarını 4 yemek kaşığı zeytinyağında kavurun. Domates suyunu ilave edin, toz ve karabiber koyup 30 dakika hafif ateşte pişirin.
    Cevizleri ince doğrayın, kurutulmuş domatesleri kıyın. Kalan soğan, sarmısak ve cevizleri 3 yemek kaşığı zeytinyağında çevirin. Tost ekmeğini doğrayın ve mutfak robotunda ufalayın. Maydanoz, fesleğen ve ançuezleri de incecik kıyın. Servis tabağınızı ince kıydığınız salata ile süsledikten sonra köftenizle beraber servis yapalıbilirsiniz.
     
Webokur Benzer Konular
Yüklüyor...