Tavuk Göğsü Tarifi Resimli

Konusu 'Nefis Ev Yemekleri' forumundadır ve merih tarafından 6 Ağustos 2012 başlatılmıştır.

  1. merih

    merih

    Katılım:
    1 Mart 2012
    Mesajlar:
    86
    Resimli Tavuk Göğsü Tarifi

    Malzemeler

    2 çorba kaşığı nişasta
    2 Su bardağı toz şeker
    3 çorba kaşığı un
    1 adet damla sakız
    1 litre süt
    150- gram margarin (tereyağı)
    Tarçın (İsteğe bağlı)


    [​IMG]


    Tarifi

    Orta boy tencereye nişasta,un,toz şeker ve damla sakızı konur (damla sakızı olmasada olur) üzerine süt eklenir ve ateşte karıştırılır, (karıştırmaya sürekli olarak devam edilir)
    Katı kıvama gelene kadar karıştırılır daha sonra yağ atılır,süt kaynadıktan sonra ateşten alınır ve blender veya mixer ile karıştırılır(10-15 dakika) tatlı konulacak tepsi ısıtılır
    Tavuk göğsü, tepsiye dökülür soğuduktan sonra buzdolabına atılır 4-5 saat sonra servis yapılır isteğe bağlı üzerine tarçında konulabilir.



    alıntı

     
Webokur Benzer Konular
Yüklüyor...